قیمت جدید «ری را» تکذیب شد + فیلم (۳ مرداد ۱۴۰۳) بانک های کل کشور، پنجشنبه ۴ مرداد تعطیل شدند + ساعت کاری بانک ها در روزهای شنبه و یکشنبه قیمت انواع مدل‌های موبایل امروز چند؟ (۳ مرداد ۱۴۰۳) کدام اصناف مشهد از تعطیلی چهار ساعته مستثنی هستند؟ خراسان رضوی بیشترین تعداد آثار تاریخی منقول کشور را داراست اعلام نرخنامه مصوب ۱۴۰۳ آموزشگاه‌های رانندگی در مشهد (۳ مرداد ۱۴۰۳) پرداخت ۵۲۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی به عشایر خراسان رضوی قطعی شد تعطیلی ادارات مشهد؛ معطل تصمیم‌گیری مسئولان | مشهد رکورد مصرف برق را شکست درخواست شرکت توزیع برق مشهد از اصناف برای همکاری در زمینه تعطیلی چهارساعته حدود ۳۵۵ تُن پیله‌ تر در خراسان‌رضوی تولید شد افت ۲۶۰۰ واحدی شاخص کل بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ مرداد ۱۴۰۳) تعطیلی چهارساعته واحد‌های صنفی مشهد از امروز آغاز شد (۳ مرداد ۱۴۰۳) پیش بینی صعود‌های پرقدرت در بازار کریپتو (۳ مرداد ۱۴۰۳) قیمت ری‌را، محصول جدید ایران خودرو مشخص شد (۳ مرداد ۱۴۰۳) چرا ثبت سفارش تلفن همراه متوقف شد؟ (۳ مرداد ۱۴۰۳) قیمت امروز دلار، طلا، سکه، بیت کوین (۳ مرداد ۱۴۰۳) | دلار در کانال ۵۸ هزار تومان پیش‌فروش ۳ محصول سایپا از امروز چهارشنبه ۳ مرداد ۱۴۰۳ | مهلت ثبت‌نام تا پایان تکمیل ظرفیت خودرو‌ها + جدول آغاز پیش‌فروش بلیت اتوبوس‌های اربعین از ۳ روز آینده | ستاد اربعین قیمت‌ها را اعلام می‌کند قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ مرداد ۱۴۰۳) | هیوندای اکسنت ۲ میلیارد و ۵۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۳ مرداد ۱۴۰۳) | قیمت‌ها افزایش یافت داستان دنباله‌دار خروج منابع بانکی از خراسان رضوی| روند پرداخت تسهیلات بانکی در استان سختگیرانه است ادارات تهران فردا پنجشنبه از ساعت ۱۱ تعطیل شد (۴ مرداد ۱۴۰۳) | تعطیلی ادارات و بانک‌های یک استان دیگر قیمت امروز انواع میوه و صیفی جات اعلام شد (۳ مرداد ۱۴۰۳) | زردآلو را امروز کیلویی ۱۵ هزار تومان بخرید خریداران طلا گوش به زنگ باشند | زلزله در بازار طلا (۳ مرداد ۱۴۰۳) اساسنامه منطقه آزاد سرخس تصویب شد
سرخط خبرها

علت خشکیدگی تابستانه‌ درختان گیلاس چیست؟

  • کد خبر: ۴۰۷۱۴
  • ۰۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۸
علت خشکیدگی تابستانه‌ درختان گیلاس چیست؟
عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور مهم‌ترین و شایع‌ترین علت خشکیدگی درختان گیلاس در باغات تهران و البرز در سال های اخیر و در این فصل را بیماری پوسیدگی فیتوفتورایی ریشه عنوان کرد.

به گزارش شهرآرانیوز،حسین خباز جلفایی  اظهار کرد: این بیماری یکی از بیماری‌های رایج درختان گیلاس در ماه‌های تیر، مرداد و شهریور است که در استان‌های تهران و البرز برخی درختان گیلاس (عمدتاً ۵ تا ۲۰ ساله) در حالی که میوه دارند، دچار خشکیدگی می‌شوند.  

 

به گفته وی مهم‌ترین علت این خشکیدگی را بیماری پوسیدگی ریشه و طوقه در اثر قارچی به نام فیتوفترا بیان کرد و افزود: این قارچ بیمارگر توسط نهال آلوده و یا آب آلوده وارد باغ می شود و با رشد خود در بافت‌های ریشه درختان به مرور ریشه آنها را می‌پوساند و در نتیجه در ماه‌های گرم سال که ریشه باید نیازهای آب و غذایی درخت مملو از میوه و برگ را فراهم کند، قادر به این امر نبوده لذا درختان دچار خشکیدگی می‌شوند.

 

این عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور در ادامه راه‌های پیشگیری از بیماری پوسیدگی فیتوفتورایی ریشه را عنوان کرد و گفت: تهیه و کاشت نهال سالم گیلاس از نهالستان‌های مورد تأیید مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی نهال و بذر،  تبدیل آبیاری کرتی یا نهری به آبیاری قطره‌ای از راه های پیشگیری از این بیماری است.

 

به گفته وی بررسی‌های میدانی نشان داده است که بیماری‌ پوسیدگی فیتوفتورایی ریشه عمدتاً در باغاتی دیده می‌شود که آبیاری آنها با روش های قدیمی کرتی یا نهری انجام می‌شود. در این باغات مشاهده می‌شود در یک کرت یا در مسیر یک نهر، درختان به صورت سریالی در ماه‌های تیر و مرداد و طی چند سال خشک می‌شوند. بنابراین اصلی‌ترین روش پیشگیری از این بیماری مدیریت آبیاری است. با توجه به حمایت‌های وزارت جهاد کشاورزی در استفاده از روش‌های نوین آبیاری و پرداخت بخش قابل توجهی از هزینه‌های ایجاد آبیاری قطره‌ای در باغات کشور، اکیداً توصیه می‌شود آبیاری قطره‌ای جایگزین آبیاری نهری یا کرتی شود. به این ترتیب نه تنها از بروز و گسترش بسیاری از بیماری‌های مربوط به ریشه و طوقه درختان به خصوص بیماری مذکور جلوگیری می شود بلکه در مصرف آب نیز صرفه جویی خواهد شد.

 

خباز جلفایی در پایان گفت:استفاده از قارچ‌کش‌های شیمیایی برای درمان این بیماری کارایی کافی ندارد، زیرا علایم بیماری زمانی ظاهر می‌شود که بخش زیادی از ریشه درخت پوسیده است. بنابراین مصرف قارچ‌کش کمکی برای نجات درخت خشکیده نمی‌کند. ولی برای جلوگیری از انتقال بیماری به درختان سالم، باغداران باید به محض مشاهده علایم در یک درخت، با نظر کارشناسان گیاه‌پزشکی محلی از قارچ‌کش مناسب استفاده کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->